0

3. Sınıf Türkçe Dersi Online Testleri
 1. “Öykü” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Hikaye 
B) Armağan 
C) Roman

  2. “Tartışma“ sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Kavga 
B) Şamata 
C) Münakaşa

  3. “zaman“sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Öğleyin 
B) Vakit 
C) Saat

  4. “hısım“sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Amca 
B)Akraba 
C) Komşu

  5. “Eksik“sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Tamam 
B) Yarım 
C) Noksan

  6. “Aciz“sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Zayıf 
B) Kuvvetli 
C) Güçlü

  7. “İstek“sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Emel 
B) Amaç 
C) İştahlı

  8. “ Kâfi“ sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Yetersiz 
B) Gerekli 
C) Yeterli

  9. “ Ödül“sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Hediye 
B) Armağan 
C) Hatıra

  10. “Irak“sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Uzak 
B) Yakın 
C) Belirsiz

  11. “Hayat“sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ders 
B) Ev 
C) Yaşam

  12. “Hatıra“sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Hediye 
B) Anı 
C) Arkadaşlık

  13. “İmtihan“sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Sınav 
B) Yazılı 
C) Test

  14. “Havadis“sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Haber 
B) Röportaj 
C) Mülakat

  15. “Mesken“sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Ahşap 
B) Konut 
C) Karkas

  16. “ikametgah“sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Adres 
B) Konut 
C) Okul

  17. “Muallim“sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Mühendis 
B) Okul 
C) Öğretmen

  18. “Vatan” sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Vatandaş 
B) Yurt 
C) Millet

  19. “Sebep“sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Sonuç 
B) Netice 
C) Neden

20. “Şekil“sözcüğünün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Resim 
B) Boya 
C) Biçim 



Cevaplar:
1-A 2-C 3-B 4-B 5-C 6-A 7-A 8-C 9-B 10-A 11-C 12-B 
13-A 14-A 15-B 16-A 17-C 18-B 19-C 20- C  
                                                                                                               
  
1. SORU
A)
B)
C)
D)

2. SORU
A)
B)
C)
D)

3. SORU
A)
B)
C)
D)

4. SORU
A)
B)
C)
D)

5. SORU
A)
B)
C)
D)

6. SORU
A)
B)
C)
D)

7. SORU
A)
B)
C)
D)

8. SORU
A)
B)
C)
D)

9. SORU
A)
B)
C)
D)

10. SORU
A)
B)
C)
D)

11. SORU
A)
B)
C)
D)

12. SORU
A)
B)
C)
D)

13. SORU
A)
B)
C)
D)

14. SORU
A)
B)
C)
D)

15. SORU
A)
B)
C)
D)

16. SORU
A)
B)
C)
D)

17. SORU
A)
B)
C)
D)

18. SORU
A)
B)
C)
D)

19. SORU
A)
B)
C)
D)

20. SORU
A)
B)
C)
D)



DEĞERLENDİR

       




Yorum Gönder

 
Top